2 Şubat 2010 Salı

En acı nakavt

Konya'da, Kulüplerarası Kickboks il birinciliği final karşılaşmasında başına aldığı darbe sonucu beyin kanaması geçiren 24 yaşındaki Gökhan Murat Üstel, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.






KONYA'da Kulüpler Arası İl Birinciliği final maçında ringde rakibinden aldığı yumruk darbesi sonucu beyin kanaması geçiren ve 5 gün süren yaşam mücadelesi sonucu dün yaşamını yitiren 24 yaşındaki kick boksçu Gökhan Murat Üstel, bugün toprağa verildi. Gökhan Murat Üstel’in, zayıflamak için 1.5 yıl önce fitnees yapmaya, yaklaşık 3 ay önce de kick boksa başladığı belirtildi. Üstel'in ailesinin suç duyurusu üzerine Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na olayda ihmal olup olmadığını araştırmaya başladı.



Gold Spor Merkezi İhtisas Kulübü oyuncusu Gökhan Murat Üstel, 27 Ocak Çarşamba günü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nce düzenlenen Kulüpler Arası İl Birinciliği maçına çıktı. 100'üncü Yıl Spor Salonu'ndaki final maçında Tempo Spor Merkezi İhtisas Kulübü oyuncusu Yasin Göçlü ile karşılaşan Üstel, 2'nci raunta rakibi tarafından başına aldığı yumruk darbesi sonucu yere yığıldı. Ringde sağlık görevlileri ve diğer sporcular tarafından müdahale edilen Üstel, ringden karga tulumba taşınarak sedyeye alındı. Daha sonra ambulansla Konya Numune Hastanesi’ne kaldırıldı. Beyin kanaması geçirdiği tesbit edilen Üstel, hemen ameliyata alındı. Solunum cihazına bağlı olarak Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alınan Üstel, 5 gün süren yaşam mücadelesi sonunda dün saat 15.00 sıralarında kurtarılamadı. 120 kilo olan ve bir avukatın yanında büro personeli olarak çalışan Gökhan Murat Üstel, zayıflamak için spor yapmaya başladı. İlk olarak fitness yapan Üstel, kısa süre sonra kick boksa başladı. 1.5 yılda 30 veren Üstel, son maçında da 90 kiloda yarıştı.



Kick boksu Gökhan Murat Üstel’in, cenazesi bu sabah Konya Numune Hastanesi Morgu'ndan alınarak merkez Meram İlçesi Pirebi Mahallesi'ndeki evlerine götürüldü. Oğlunu cenazesini gören annesi 46 yaşındaki Gülşen Üstel, sinir krizi geçirdi. Gülşen Üstel, yakınları tarafından sakinleştirildi. Gülşen Üstel'in, olaydan bir gün öncede maçı olan ve yüzünde yaralar bulunan oğlunu maça göndermek istemediği ancak oğlunu ikna edemediği belirtildi.



Gökhan Murat Üstel'in cenazesi daha sonra Uluırmak Mezarlığı'na götürüldü. Burada öğle namazından sonra Konya Müftüsü Şükrü Özbuğdaycı'nın kıldırdığı cenaze namazı ardından toprağa verildi. Üstel'i, son yolculuğunda sporcu arkadaşları, müsabaka sırasında Üstel'e müdahalede bulunan doktor Mehtap Boştan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız ve akrabaları yalnız bırakmadı.



Gökhan Murat Üstel'in ağabeyi Armağan Üstel de, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na olayda ihmal olup olmadığı hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma başlattı. Kardeşinin zayıflamak için spora başladığını belirten Armağan Üstel, “1.5 yıl önce spora başladı. 3 ay önce de kick boksa” dedi.



27 Ocak'ta karşılaşmada yaralanan ve dün hastanede ölen kick boksçu Gökhan Murat Üstel'in, 30 Ocak Cumartesi günü de Dr. İsmail Işık Huzurevi'nde kalan alzheimer hastası babası 50 yaşındaki Kamil Üstel'in hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Kamil Üstel'in yaklaşık 10 yıldır huzurevinde kaldığı ve oğlunun hastaneye kaldırılmasından haberinin olmadığı belirtildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder